El ple de Vic rebutja la moció contra el càstig col·lectiu a Palestina

concentració moció

El ple de l’Ajuntament de Vic d’aquest divendres 1 d’agost va desestimar la moció de condemna als atacs de l’Estat israelià a la Franja de Gaza i contra els acords de la UVic amb universitats israelianes. La moció va ser presentada per la CUP i ICV a proposta de la campanya Complicitats que maten. CIU i PxC hi van votar en contra, PSC i ERC es van abstenir i SI, juntament amb ICV i la CUP van votar-hi a favor.

Tots els grups van coincidir en condemnar els assassinats a la Franja de Gaza, però el PSC, ERC, CIU i Solidaritat van demanar que, per aprovar la moció, es retirés el paràgraf on s’instava a tallar les relacions entre la UVic i universitats israelianes o en tot cas que es fessin dues votacions separades. La CUP, responent a l’interpel·lació de l’alcalde, no ho va acceptar – fet que celebrem des de Complicitats que maten- i la moció va quedar desestimada, amb els vots en contra de CiU, PxC i els regidors no adscrits, l’abstenció d’ERC i PSC, i els vots a favor d’ICV, la CUP i SI, que malgrat havia demanat retirar el punt sobre la UVic també havia declarat que hi votaria a favor.

Mentre el consistori vigatà celebrava el ple, la pluja no va evitar que una cinquantena de persones s’apleguessin davant l’ajuntament de Vic per donar suport a la moció presentada. Entre banderes palestines, alguns manifestants portaven les mans pintades de vermell representant les mans tacades de sang de l’estat d’Israel i els seus còmplices. Durant la mateixa es van llegir apunts de la situació viscuda aquests dies a la franja, la moció i alguns dels noms de les més de 1.400 civils morts a Gaza, una suma que ara ja supera els 1.600.

Un cop acabada la concentració els assistents es van dirigir a la sala de plens de l’ajuntament per tal de ser a la presentació i a les votacions de la moció en el ple. Una quinzena de persones volien entrar a la sala de plens però no ho van poder fer, impedits per la Guàrdia Urbana, degut a la normativa de limitació d’assistència al ple establert per l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.