El rector de la UVic s’oposa a les polítiques d’Israel als territoris palestins

Divendres 29 de maig membres de la campanya Complicitats que maten es van reunir amb el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, i amb el Director de l’Escola Politècnica Superior, Jordi Villà, amb l’objectiu d’empènyer aquesta institució a sumar-se a la campanya BDS i així trencar les relacions amb universitats israelianes.

Montaña va exposar que estava en contra de les polítiques d’Israel als territoris palestins però va declarar que no li semblava útil el boicot acadèmic proposat. Des de Complicitats Que Maten, els vam exposar que el que busquen les institucions israelians establint convenis de col·laboració amb universitats com la UVic és normalitzar i legitimar les polítiques de l’Estat d’Israel.

Malgrat el rebuig del rector a sotmetre aquests acords a votació dins la comunitat universitària, una de les propostes ofertes per Complicitats que maten, Montaña es va comprometre a valorar la possibilitat de fer una declaració institucional contra l’ocupació de Palestina i les polítiques del govern d’Israel, com també la possibilitat d’organitzar, conjuntament amb Complicitats que maten, una jornada de debat a la universitat. Per altra banda, el rector va comprometre’s a fer arribar una còpia dels acords establerts a Complicitats Que Maten.

Reunió UVic

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Complicitats que maten i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.