La pel·lícula “5 broken cameras” es projectarà a Vic

El proper dijous 13 de març a les 9 del vespre el Cineclub Vic presenta a l’espai ETC la pel·lícula “5 broken cameras“. La projecció comptarà amb un posterior debat dinamitzat per membres de la campanya Complicitats que maten.

Emad és un jove palestí aficionat a les càmeres domèstiques. Viu a la ciutat de Ramallah, a Cisjordània (Palestina). El 2005 les excavadores israelianes arriben per construir un mur que delimitarà el perímetre del gegantí assentament jueu. Amb la seva càmera, Emad grava aquests primers moviments. 5 anys i 5 càmeres de vídeo li faran falta per enregistrar la història de la resistència del seu poble a l’opressió israeliana i, en paral·lel, el creixement del seu fill Gibreel Emad, nascut els primers dies del moviment ciutadà. Mentre els atacs israelians destrossen una càmera rere l’altra i, amb elles, les vides dels seus companys vilatans, Emad segueix filmant el que passa al seu voltant.

Aquesta pel·lícula documental és un retrat únic, personal i en primera fila d’un dels moviments de resistència pacífica palestins que han recollit més suport de la comunitat internacional. El documental va guanyar el premi Sundance a millor director de documental internacional.

La campanya Complicitats que maten us convida a participar en el cine-fòrum, en el que es parlarà del que està passant avui mateix a Palestina així com de la importància d’acabar amb les complicitats que maten entre institucions i universitats catalanes i israelianes.

Anuncis

Quant a complicitatsmaten

Campanya contra els convenis de col·laboració entre la UVic i universitats d'Israel.
Anotació | Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.