Presentació de l’informe “La defensa, la seguretat i l’ocupació com a negoci”

Dijous, 20 de febrer a les 19h, Negocis Ocults, en el marc de la campanya “No més complicitat amb Israel”, es va presentar l’informe “La Defensa, la Segureta [i l’ocupació] com a negoci. Relacions comercials militars, armamentístiques i de seguretat entre Espanya i Israel“. L’acte va comptar amb la participació de Rafeef Ziadah, poetessa i activista palestina pels drets humans, i Alejandro Pozo, investigador sobre la pau, els conflictes armats i director de l’informe.

Cartell informeL’anàlisi de la implantació de la indústria militar israeliana a Espanya; les formacions i la transmissió de l’experiència israeliana; i els projectes de recerca en matèria de seguretat, cristal·litzen l’auge de les relacions militars entre tots dos països i el procés de privatització de Israel ha fet de l’ocupació palestina un negoci, fet que es tradueix en l’exportació del 75% de la seva producció armamentística i en la potenciació de la “marca” Israel com a garantia de qualitat i prestigi en matèria militar i de seguretat.

Aquest informe és una continuació de la recerca del 2009 sobre les exportacions militars d’Espanya a Israel i les violacions de la pròpia legislació espanyola i europea. Aquest nou informe fa un pas més en aprofundir en la resta de relacions en matèria de seguretat i defensa.

Podeu veure la presentació de l’informe en vídeo a través d’aquest link: vídeo de l’acte de presentació de l’informe.

I si formeu part d’una organització o col·lectiu, us podeu adherir a la campanya.

No més complicitats amb Israel! No volem complicitats que maten!