Relacions tacades de sang entre la UVic i el Technion d’Israel

technionL’acord que la Universitat de Vic ha signat amb el Rambam Health Care Campus implica col·laboració amb la Facultat de Medicina de l’Institut Tecnològic d’Israel, el Technion. Avui publiquem aquest document sobre les relacions que Technion té amb l’exèrcit de l’Estat d’Israel i dues de les empreses armamentístiques més potents del país.

Institut Tecnològic d’Israel (Technion):

  • TECHNION ha participat en la militarització de  l’excavadora “IDF Caterpillar D9” i en el desenvolupament del seu sistema de control remot.
  • TECHNION ha participat en el desenvolupament d’un sistema per detectar túnels subterranis. Els túnels són l’única via que té la població de la Franja de Gaza per trencar el bloqueig al que es veu sotmesa des de 2005.
  • TECHNION ha obert un centre pel desenvolupament de tecnologia electroòptica conjuntament amb l’empresa Elbit Systems, una de les principals empreses israelianes fabricants de materials electrònics de defensa.
  • TECHNION ofereix formació específica d’enginyers per treballar a ELBIT SYSTEMS i RAFAEL ADVANCED DEFENSE SYSTEMS.
  • Tant RAFAEL com ELBIT SYSTEMS, per vendre els seus productes a l’exterior es promocionen tot argumentant que els seus productes han estat “testats en combat”. Quin interès poden tenir aquestes dues companyies en acabar amb el conflicte i l’Ocupació dels Territoris Palestins?
  • TECHNION participa d’ATIDIM, un programa acadèmic especial pels joves israelians que posposen la seva entrada a l’exèrcit i així fer-ho amb formació acadèmica.
  • En comparació amb la resta d’institucions acadèmiques israelianes, TECHNION és el centre amb major percentatge d’estudiants que serveixen a la reserva de l’exèrcit.
  • Nombrosos estudiants de TECHNION han tractat directament temes relacionats amb el desenvolupament d’armes complexes en el procés de recerca de les seves tesis.
  • A més dels beneficis habituals pels reservistes, TECHNION va becar als estudiants que durant els bombardejos sobre Gaza a finals de 2008 i principis de 2009 (Operació Plom Fos) s’allistessin com a reservistes i servissin a l’exèrcit.

Davant del que hem exposat aquí, demanem a les autoritats de la UVic i la FUB que reconsiderin la seva decisió i anul·lin els acords de col·laboració amb aquesta institució. Establir complicitats amb TECHNION és establir COMPLICITATS QUE MATEN.

També demanem a tothom qui llegeixi aquest document que el comparteixi i s’adhereixi al manifest de la campanya. Moltes gràcies.

Veure el document complet.

Vic, gener de 2014

Anuncis

Quant a complicitatsmaten

Campanya contra els convenis de col·laboració entre la UVic i universitats d'Israel.
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en Complicitats que maten i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.