Mohammad Rujailah: “Alguns diuen que fer boicot és radical però la radicalitat són els bombardejos a Gaza”

Ahir a la tarda vam projectar a la taverna La Nyàmera el documental “To shoot an elephant”, un interesantíssim document gràfic des de la perspectiva dels treballadors en ambulàncies durant l’operació Plom Fos, el nom que els israelians van donar a l’atac a Gaza entre el desembre del 2008 i el gener del 2009. Després de la projecció els assistents vam poder conversar amb el codirector del film, juntament amb Alberto Arce, Mohammmad Rujailah.

Mohammad Rujailah

Rujailah, nascut a Gaza però que actualment viu a Barcelona, va presentar el vídeo però no es va quedar a la sala durant la projecció: “No em quedaré a veure el vídeo, per mi és molt dur recordar-ho”, va comentar. Després de les dues hores de film que van impactar a la trentena d’espectadors, Rujailah va parlar sobre el boicot a Israel, sobre el paper de les universitats israelianes en el desenvolupament armamentístic i finalment, sobre la situació política a Palestina.

“El moviment de boicot a l’Estat d’Israel és lent, si aconseguim que la Universitat de Vic trenqui els acords amb les universitat israelianes no canviarà la vida de la meva mare, que viu a Gaza, però si anem sumant petites victòries com aquesta, al final aconseguirem que Israel canviï les seves polítiques i acabi amb la repressió”, va explicar Mohammad Rujailah, i va afegir: “Alguns diuen que fer boicot és radical però la radicalitat està en els bombardejos de Gaza”.

L’investigador en Ciència Política, Joan Coma, va ser l’encarregat de presentar l’acte i també va afegir informació sobre els acords que denuncia la campanya “Complicitats que maten”: “Des de la Universitat de Vic (UVic) diuen que ells fan acords amb universitats i no amb governs, però haurien de tenir en compte que són universitats públiques. Durant l’operació Plom Fos, en la qual Israel va matar 1450 persones a Gaza, la Universitat de Haifa, amb qui la UVic ha firmat acords, publicava anuncis a la premsa local donant suport a l’atac i dient “La universitat no pot ser una torre de marfil desvinculada del context polític”. Coma també va detallar que tan la Universitat de Haifa com l’Institut Technion, aquesta última amb la que volen impulsar la facultat de medicina a la UVic, becaven els alumnes per anar a servir a l’exèrcit durant l’operació plom fos.

comapeliIMG_20131229_204835IMG_20131229_191113

Anuncis

Quant a complicitatsmaten

Campanya contra els convenis de col·laboració entre la UVic i universitats d'Israel.
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en Complicitats que maten i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.