Cinefòrum. Xerrada i projecció de la pel·lícula “To shoot an elephant”, a Vic

Han passat cinc anys del brutal atac que l’Estat d’Israel va cometre sobre la població palestina de la Franja de Gaza. L’atac -realitzat per aire i terra, amb bombes de fòsfor- no només va anar dirigit a objectius militars, sinó que també a va afectar a cases, hospitals, escoles i altres infraestructures. Com sempre, les terribles conseqüències van ser per a la població civil amb un balanç de 1.400 morts palestins (contra 10 israelians) i 20 mil desplaçats fins a dia d’avui.

toshoot29desDes de la campanya Compliciats que maten hem cregut convenint realitzar un cinefòrum per no oblidar el que va passar i el que seguirà passant sempre que complicitats (com, per exemple, les que té la Universitat de Vic amb universitats israelianes) segueixin pactant-se. Per aquest motiu, el proper 29 de desembre a les 6 de la tarda hem preparat un cinefòrum a La Taverna Social La Nyàmera de Vic (Rambla Sant Domènech, 1) per parlar i debatre sobre la situació de Gaza i, també, explicar quina implicació hi van tenir les universitats israelianes.

Després de l’alleujament que va representar l’obertura temporal del pas fronterer amb Egipte (conseqüència dels canvis polítics en aquest país), la Franja de Gaza i els seus 1,7 milions d’habitants es troben avui completament aïllats, en una situació humanitària dramàtica: 6 hores d’electricitat al dia, 1,1 milions de persones bevent aigua no sanejada, manca de medicaments bàsics i d’aliments, una economia arruïnada, famílies aïllades de la resta del país i una total dependència de l’ajuda estrangera. Els atacs a camperols i pescadors són quotidians.

T’esperem el diumenge 29 de desembre a les 6 de la tarda a La Taverna Social la Nyàmera de Vic!

Anuncis

Quant a complicitatsmaten

Campanya contra els convenis de col·laboració entre la UVic i universitats d'Israel.
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.